Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Citromtorta recept

Citromtorta
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    22 cm-es tortaforma

    A krém a következő:

    • 5 dl tej
    • 7 dkg vaníliás pudingpor
    • 15 dkg cukor
    • 2 citrom reszelt héja
    • 3 dl növényi tejszín
    • 2 dl állati tejszín

    Elkészítés:

    A piskótát a recept szerint megsütjük, majd ahogy kihűlt 4 lapba vágjuk.

    A tej 90%-át a cukorral feltesszük melegedni. A maradék 10%-ban elkeverjük a pudingport.

    Ahogy a tejben a cukor elolvadt és már meleg, beleöntjük a pudingos alapot és a citromok reszelt héját.

    Addig főzzük kevergetve, míg besűrűsödik, majd celofánnal közvetlenül letakarva hagyjuk kihűlni.

    Ahogy kihűlt a pudingunk, a tejszíneket egybe öntve viszonylag kemény habbá verjük. Ha csak növényi tejszínnel dolgozunk, akkor egy nagyon krémes, szájpadlásra tapadó krémet kapunk.

    A pudingot is átkeverjük robotgéppel, hogy ne legyen csomós.

    Ezután ha a kettőt össze szeretnénk keverni, akkor hablapáttal álljunk neki, hogy ne törjük össze a tejszínhabot. (Csak növényi tejszín esetén lehet géppel keverni.)

    Sima krémmé forgatjuk és tölthetjük a lapokat.

    Körben szintén a habbal vonjuk be, tetejére habrózsákat nyomunk.

    Oldalát tortafésűvel áthúzhatjuk, tetejét citromszeletekkel díszíthetjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá