Citromtorta

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:
22 cm-es tortaforma

A krém a következő:

  • 5 dl tej
  • 7 dkg vaníliás pudingpor
  • 15 dkg cukor
  • 2 citrom reszelt héja
  • 3 dl növényi tejszín
  • 2 dl állati tejszín

Elkészítés:

A piskótát a recept szerint megsütjük, majd ahogy kihűlt 4 lapba vágjuk.

A tej 90%-át a cukorral feltesszük melegedni. A maradék 10%-ban elkeverjük a pudingport.

Ahogy a tejben a cukor elolvadt és már meleg, beleöntjük a pudingos alapot és a citromok reszelt héját.

Addig főzzük kevergetve, míg besűrűsödik, majd celofánnal közvetlenül letakarva hagyjuk kihűlni.

Ahogy kihűlt a pudingunk, a tejszíneket egybe öntve viszonylag kemény habbá verjük. Ha csak növényi tejszínnel dolgozunk, akkor egy nagyon krémes, szájpadlásra tapadó krémet kapunk.

A pudingot is átkeverjük robotgéppel, hogy ne legyen csomós.

Ezután ha a kettőt össze szeretnénk keverni, akkor hablapáttal álljunk neki, hogy ne törjük össze a tejszínhabot. (Csak növényi tejszín esetén lehet géppel keverni.)

Sima krémmé forgatjuk és tölthetjük a lapokat.

Körben szintén a habbal vonjuk be, tetejére habrózsákat nyomunk.

Oldalát tortafésűvel áthúzhatjuk, tetejét citromszeletekkel díszíthetjük.