Citromtorta Eta módra recept
Hozzávalók:
Lap:
- 8 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 16 dkg cukor
- 16 dkg liszt
- 0,5 mk sütőpor
Krém:
- 15 dkg teavaj
- 10 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás vagy tejszínes pudingpor
- 3 ek cukor
- 3 dl tej
- 1 citrom reszelt héja
- 2 citrom leve
- 3 dl habtejszín, vagy 1 cs tejszínhabpor és 3 dl tej
Kenéshez:
- baracklekvár
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból a szokásos módon, majd egy kivajazott és lisztezett, 24 cm-es tortaformában készre sütjük (tűpróbát végezzünk!), majd kihűtjük.
A krémhez a pudingport felfőzzük a tejben a 3 ek cukorral, majd kihűtjük. Közben a tejszínt vagy a port felverjük, majd a margarinokat, amik szobahőmérsékletűek, kihabosítjuk alaposan a porcukorral, a pudinghoz keverjük és jól összekeverjük, majd a felvert tejszín felét is hozzáforgatjuk, majd a citromhéjat és levet is.
A kihűlt tésztát három lapba vágjuk, majd az alsó lapot megkenjük vékonyan lekvárral, majd a krém harmadával megkenjük, jön a következő lap, lekvár, krém, majd az utolsó lap. A megmaradt krémmel bevonjuk a torta oldalát és a tetejét is. A megmaradt tejszínhabbal, mandarinnal és lekvárral díszítjük.
Jó étvágyat a tortához!