Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Citromtorta Eta módra recept

Citromtorta Eta módra
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Lap:

    • 8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 16 dkg cukor
    • 16 dkg liszt
    • 0,5 mk sütőpor

    Krém:

    • 15 dkg teavaj
    • 10 dkg margarin
    • 20 dkg porcukor
    • 1 cs vaníliás vagy tejszínes pudingpor
    • 3 ek cukor
    • 3 dl tej
    • 1 citrom reszelt héja
    • 2 citrom leve
    • 3 dl habtejszín, vagy 1 cs tejszínhabpor és 3 dl tej

    Kenéshez:

    • baracklekvár

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóiból a szokásos módon, majd egy kivajazott és lisztezett, 24 cm-es tortaformában készre sütjük (tűpróbát végezzünk!), majd kihűtjük.

    A krémhez a pudingport felfőzzük a tejben a 3 ek cukorral, majd kihűtjük. Közben a tejszínt vagy a port felverjük, majd a margarinokat, amik szobahőmérsékletűek, kihabosítjuk alaposan a porcukorral, a pudinghoz keverjük és jól összekeverjük, majd a felvert tejszín felét is hozzáforgatjuk, majd a citromhéjat és levet is.

    A kihűlt tésztát három lapba vágjuk, majd az alsó lapot megkenjük vékonyan lekvárral, majd a krém harmadával megkenjük, jön a következő lap, lekvár, krém, majd az utolsó lap. A megmaradt krémmel bevonjuk a torta oldalát és a tetejét is. A megmaradt tejszínhabbal, mandarinnal és lekvárral díszítjük.

    Jó étvágyat a tortához!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá