Citromtorta Eta módra

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Citromtorta Eta módra

Hozzávalók:
Lap:

  • 8 tojás
  • 16 dkg cukor
  • 16 dkg liszt
  • 0,5 mk sütőpor

Krém:

  • 15 dkg teavaj
  • 10 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 1 cs vaníliás vagy tejszínes pudingpor
  • 3 ek cukor
  • 3 dl tej
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 citrom leve
  • 3 dl habtejszín, vagy 1 cs tejszínhabpor és 3 dl tej

Kenéshez:

  • baracklekvár

Elkészítése:

A tészta hozzávalóiból a szokásos módon, majd egy kivajazott és lisztezett, 24 cm-es tortaformában készre sütjük (tűpróbát végezzünk!), majd kihűtjük.

A krémhez a pudingport felfőzzük a tejben a 3 ek cukorral, majd kihűtjük. Közben a tejszínt vagy a port felverjük, majd a margarinokat, amik szobahőmérsékletűek, kihabosítjuk alaposan a porcukorral, a pudinghoz keverjük és jól összekeverjük, majd a felvert tejszín felét is hozzáforgatjuk, majd a citromhéjat és levet is.

A kihűlt tésztát három lapba vágjuk, majd az alsó lapot megkenjük vékonyan lekvárral, majd a krém harmadával megkenjük, jön a következő lap, lekvár, krém, majd az utolsó lap. A megmaradt krémmel bevonjuk a torta oldalát és a tetejét is. A megmaradt tejszínhabbal, mandarinnal és lekvárral díszítjük.

Jó étvágyat a tortához!