Citromtorta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 2db 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSos piskóta
- 20dkg vaj
- 200ml habtejszín
- 2 db citrom
- 2 cs vaníliás cukor
- 50dkg porcukor
- citrom aroma
Elkészítése:
Megsütök 2db 24-cm átmérőjű tortaformában egyenként 6 tojásos piskótát. Amikor kihűltek kettévágom őket. Imádom az illatát ami ilyenkor átlengi a konyhát. A vajat kikavarom a porcukorral a vaníliás cukorral a citromok reszelt héjával. Szépen lassanként belecsurgatom az egyik citrom kifacsart levét. Mehet bele a citrom aroma is ízlés szerint ki mennyire szereti a citrom intenzitását. A habtejszínt felverem és attól függően, hogy milyen fajta mert van amelyikbe nem kell semmi viszont ha másfajta akkor kell bele tenni habfixálót vagy két evőkanál feloldott zselatint. A vajas krémbe óvatosan belekeverem a habtejszínt ettől lesz könnyű a krém és nem intenzív vajas ízű. Megkenem vele a lapokat és még extrázhatod: ha nagyon vékony citrom karikákat szelsz amit aztán négybe vágsz és a rétegek közé teszel. A külsejét is megkened a krémmel és hűtőbe teszed. Akkor a legfinomabb, ha előző nap elkészíted mielőtt enni szeretnéd mert a krémben lévő citromot beszívja a piskóta amitől enyhén nedves viszont isteni puha ,krémes lesz az egész torta. Az oldalait citrom karikával szoktam díszíteni és a tetejére mehet akár marcipán amit szintén én készítettem, akár citrom karika. Aki szereti a citromot az ezt a tortát imádni fogja és hidd el tovább tart megcsinálni mint megenni! Sok sikert hozzá!