Citromtorta

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Citromtorta

Hozzávalók:

  • 2db 6 tojásos piskóta
  • 20dkg vaj
  • 200ml habtejszín
  • 2 db citrom
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 50dkg porcukor
  • citrom aroma

Elkészítése:
Megsütök 2db 24-cm átmérőjű tortaformában egyenként 6 tojásos piskótát. Amikor kihűltek kettévágom őket. Imádom az illatát ami ilyenkor átlengi a konyhát. A vajat kikavarom a porcukorral a vaníliás cukorral a citromok reszelt héjával. Szépen lassanként belecsurgatom az egyik citrom kifacsart levét. Mehet bele a citrom aroma is ízlés szerint ki mennyire szereti a citrom intenzitását. A habtejszínt felverem és attól függően, hogy milyen fajta mert van amelyikbe nem kell semmi viszont ha másfajta akkor kell bele tenni habfixálót vagy két evőkanál feloldott zselatint. A vajas krémbe óvatosan belekeverem a habtejszínt ettől lesz könnyű a krém és nem intenzív vajas ízű. Megkenem vele a lapokat és még extrázhatod: ha nagyon vékony citrom karikákat szelsz amit aztán négybe vágsz és a rétegek közé teszel. A külsejét is megkened a krémmel és hűtőbe teszed. Akkor a legfinomabb, ha előző nap elkészíted mielőtt enni szeretnéd mert a krémben lévő citromot beszívja a piskóta amitől enyhén nedves viszont isteni puha ,krémes lesz az egész torta. Az oldalait citrom karikával szoktam díszíteni és a tetejére mehet akár marcipán amit szintén én készítettem, akár citrom karika. Aki szereti a citromot az ezt a tortát imádni fogja és hidd el tovább tart megcsinálni mint megenni! Sok sikert hozzá!