Citromtorta recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók a tésztához:
- 7 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 7 evőkanál cukor
- 7 evőkanál liszt
- 1 cs sütőpor
- 1 cs vaníliás cukor
Krém:
- 4 dl tej
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 3 citrom leve, ebből egynek a héja
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája (fehérje megmarad, nem kell)
- 20 dkg porcukor
- 25 dkg margarin
Díszítés:
- tetszés szerint, lehet, hab, cukor, csoki, stb.
Elkészítés:
A tészta hozzávalóiból piskótát sütünk.
A krémhez a tojások sárgáját beleütjük a lábasba, amiben főzzük majd, ehhez adjuk a cukrot (lehet kristálycukor), és jó habosra verjük. Hozzáadjuk az 1 citrom reszelt héját, a 3 citrom levét, a 2 pudingport, jól kikeverjük, és a végén hozzáöntjük a tejet. Lassú tűzön, állandó kevergetés mellett sűrű krémet főzünk belőle, mikor langyosra hűlt a krém, akkor adjuk hozzá a margarint, és jó habosra verjük vele. A piskótát három részre vágjuk, és megtöltjük a krémmel. A maradék krémmel az oldalát és a tetejét is bevonjuk, majd ízlés szerint díszítjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.