Citromtorta

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Citromtorta

Hozzávalók a tésztához:

  • 7 tojás
  • 7 evőkanál cukor
  • 7 evőkanál liszt
  • 1 cs sütőpor
  • 1 cs vaníliás cukor

Krém:

  • 4 dl tej
  • 2 cs vaníliás pudingpor
  • 3 citrom leve, ebből egynek a héja
  • 4 tojás sárgája (fehérje megmarad, nem kell)
  • 20 dkg porcukor
  • 25 dkg margarin

Díszítés:

  • tetszés szerint, lehet, hab, cukor, csoki, stb.

Elkészítés:
A tészta hozzávalóiból piskótát sütünk.
A krémhez a tojások sárgáját beleütjük a lábasba, amiben főzzük majd, ehhez adjuk a cukrot (lehet kristálycukor), és jó habosra verjük. Hozzáadjuk az 1 citrom reszelt héját, a 3 citrom levét, a 2 pudingport, jól kikeverjük, és a végén hozzáöntjük a tejet. Lassú tűzön, állandó kevergetés mellett sűrű krémet főzünk belőle, mikor langyosra hűlt a krém, akkor adjuk hozzá a margarint, és jó habosra verjük vele. A piskótát három részre vágjuk, és megtöltjük a krémmel. A maradék krémmel az oldalát és a tetejét is bevonjuk, majd ízlés szerint díszítjük.