Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Citromtorta recept

Citromtorta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 ek liszt
    • 4 ek cukor
    • 2 citrom leve és héja
    • 1 csomag tejszín ízű pudingpor
    • 4 dl tej
    • 3 dl habtejszín
    • 5 ek cukor
    • Egy kis sárga színezék
    • 10 dkg étcsokoládé+ 0.5 dl habtejszín

    Elkészítése:

    22-23 cm átmérőjű tortaformában piskótát sütünk. Válasszuk szét a tojásokat. A fehérjét egy csipet sóval és a cukorral verjük fel, majd keverjük el benne a sárgáját úgy hogy ne törjön meg a hab. Ezután keverjük el csomómentesre a liszttel.

    180 fokra előmelegített sütőben sütjük kb. 30-35 percig.

    A tejből, cukorból, pudingporból egy sűrű pudingot főzünk és belerakjuk a citromhéját és levét.

    Közben a habtejszínt felverjük. Ha kihűlt a puding, összekeverjük a tejszínnel és pár csepp sárga ételszínezékkel.

    Betöltjük a háromba vágott és kihűlt piskótát, majd körbekenjük a maradék krémmel.

    A tetejére a tejszín megmelegítjük és felolvasszuk benne a csokoládét, majd a torta tetejére csorgatjuk. Citromszeletekkel díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá