Citromtorta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • 4 ek liszt
  • 4 ek cukor
  • 2 citrom leve és héja
  • 1 csomag tejszín ízű pudingpor
  • 4 dl tej
  • 3 dl habtejszín
  • 5 ek cukor
  • Egy kis sárga színezék
  • 10 dkg étcsokoládé+ 0.5 dl habtejszín

Elkészítése:

22-23 cm átmérőjű tortaformában piskótát sütünk. Válasszuk szét a tojásokat. A fehérjét egy csipet sóval és a cukorral verjük fel, majd keverjük el benne a sárgáját úgy hogy ne törjön meg a hab. Ezután keverjük el csomómentesre a liszttel.

180 fokra előmelegített sütőben sütjük kb. 30-35 percig.

A tejből, cukorból, pudingporból egy sűrű pudingot főzünk és belerakjuk a citromhéját és levét.

Közben a habtejszínt felverjük. Ha kihűlt a puding, összekeverjük a tejszínnel és pár csepp sárga ételszínezékkel.

Betöltjük a háromba vágott és kihűlt piskótát, majd körbekenjük a maradék krémmel.

A tetejére a tejszín megmelegítjük és felolvasszuk benne a csokoládét, majd a torta tetejére csorgatjuk. Citromszeletekkel díszítjük.