Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Citromtorta recept

Citromtorta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    A tésztához:

    • 7  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 7 csapott ek kristálycukor
    • 3 púpos ek liszt
    • 4 púpos ek étkezési keményítő
    • 1 csomag sütőpor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 2 ek étolaj
    • 2 ek víz
    • 2 ek tej
    • 1 csipet só

    A krémhez:

    • 3 csapott ek porcukor
    • 2 csomag zselatin fix
    • 750 ml habtejszín
    • 250 g túró
    • 1 citrom reszelt héja és leve

    Továbbá:

    • mazsola
    • kakaópor
    • rum aroma

    Elkészítése:

    A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájukat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk az étolajat, a vizet és a tejet, majd beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet és keményítőt.

    A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, és a sárga masszához forgatjuk nagyon óvatosan.

    Sütőpapírral bélelt, kapcsos tortaformába simítjuk a masszát, majd előmelegített sütőben, 180 fokon tűpróbáig sütjük (kb. 35 perc).

    A krémhez a tejszínt a cukor és a zselatinfix hozzáadása után kemény habbá verjük, majd ízesítjük a citrom levével és a reszelt héjával. Hozzáforgatjuk az áttört túróhoz.

    A kihűlt piskótát középen kettévágjuk, az alsó lapot megkenjük a krémmel gazdagon (kb. 2/3 része), megszórjuk rumba áztatott mazsolával, majd ráhelyezzük a tetejét.

    A maradék krémmel ízlés szerint kidíszítjük. A tetejét óvatosan megszórjuk kakaóval, esetleg szeletelt citromkarikákkal dekorálhatjuk.

    A citromtorta kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 261 kcal
    Fehérje: 7 g
    Szénhidrát: 18 g
    Zsír: 17 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá