Citromtorta recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 7
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 7 csapott ek kristálycukor
- 3 púpos ek liszt
- 4 púpos ek étkezési keményítő
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 ek étolaj
- 2 ek víz
- 2 ek tej
- 1 csipet só
A krémhez:
- 3 csapott ek porcukor
- 2 csomag zselatin fix
- 750 ml habtejszín
- 250 g túró
- 1 citrom reszelt héja és leve
Továbbá:
- mazsola
- kakaópor
- rum aroma
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájukat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk az étolajat, a vizet és a tejet, majd beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet és keményítőt.
A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, és a sárga masszához forgatjuk nagyon óvatosan.
Sütőpapírral bélelt, kapcsos tortaformába simítjuk a masszát, majd előmelegített sütőben, 180 fokon tűpróbáig sütjük (kb. 35 perc).
A krémhez a tejszínt a cukor és a zselatinfix hozzáadása után kemény habbá verjük, majd ízesítjük a citrom levével és a reszelt héjával. Hozzáforgatjuk az áttört túróhoz.
A kihűlt piskótát középen kettévágjuk, az alsó lapot megkenjük a krémmel gazdagon (kb. 2/3 része), megszórjuk rumba áztatott mazsolával, majd ráhelyezzük a tetejét.
A maradék krémmel ízlés szerint kidíszítjük. A tetejét óvatosan megszórjuk kakaóval, esetleg szeletelt citromkarikákkal dekorálhatjuk.
A citromtorta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 18 g
Zsír: 17 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »