Hozzávalók:
A tésztához:
A krémhez:
Továbbá:
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájukat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk az étolajat, a vizet és a tejet, majd beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet és keményítőt.
A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, és a sárga masszához forgatjuk nagyon óvatosan.
Sütőpapírral bélelt, kapcsos tortaformába simítjuk a masszát, majd előmelegített sütőben, 180 fokon tűpróbáig sütjük (kb. 35 perc).
A krémhez a tejszínt a cukor és a zselatinfix hozzáadása után kemény habbá verjük, majd ízesítjük a citrom levével és a reszelt héjával. Hozzáforgatjuk az áttört túróhoz.
A kihűlt piskótát középen kettévágjuk, az alsó lapot megkenjük a krémmel gazdagon (kb. 2/3 része), megszórjuk rumba áztatott mazsolával, majd ráhelyezzük a tetejét.
A maradék krémmel ízlés szerint kidíszítjük. A tetejét óvatosan megszórjuk kakaóval, esetleg szeletelt citromkarikákkal dekorálhatjuk.