Citromos túrótorta recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- Piskóta lap, vagy 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSból készült piskóta
Krém:
- 2 citromhéj reszelve
- 1 citrom leve
- 500 g túró
- 250 g porcukor
- 200 ml habtejszín
Díszítésnek:
- citrom karika
- citromfű levél
Elkészítése:
A piskótát nem részletezném, ezerféle recept van rá, mindenki másképp csinálja.
Krém: Áttörjük a túrót a porcukorral, összekeverjük a citromhéjjal. Felverjük a habtejszínt, majd kb. 3/4-ét hozzákeverjük.
A piskótát kettévágjuk, megtöltjük a krémmel, majd megkenjük vele a tetejét is.
A maradék habtejszínnel díszítjük a tortát, rakhatunk rá citrom karikát, lime karikát, lime héjat, vagy citromfű levelet.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.