Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Citromos- mákos minitorta recept

Citromos- mákos minitorta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Piskótához:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 120 g cukor
    • 60 g liszt
    • 120 g darált mák

    Töltelékhez:

    • 6 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 4 dl tej
    • 150 g nyírfacukor
    • 6 lap zselatin
    • 4 dl habtejszín
    • 3 db citrom

    Elkészítése:

    Piskóta: A tojásfehérjékből kemény habot verünk, és folyamatosan hozzáöntjük a tojássárgákat, a cukrot, majd a lisztet. A legvégén beleöntjük a mákot és azzal is jól összekeverjük.

    Kivajazott tortaformában berakjuk az előmelegített sütőbe 180 fokra, és addig sütjük amíg szépen össze nem áll. Ha a tésztájába beleszúrunk egy villát és nem tapad rá, akkor tudjuk, hogy már jó.

    Töltelék:

    A 6 lap zselatint beáztatjuk hideg vízbe, amíg hullámos nem lesz. A 6 tojássárgáját, a tejet, cukrot felmelegítjük, de nem kell, hogy forrjon, közben kevergetjük.

    A zselatint kiemeljük, kinyomkodjuk belőle a vizet és belerakjuk a meleg töltelékbe, hogy összeérjenek. Levesszük a lángról félre rakjuk hűteni, közben a habtejszínt felverjük és amikor kihűlt a töltelék lassan kanalanként hozzáadjuk a habtejszínt. Mikor jól összekevertük reszeljük bele a 3 citrom héját és jól dolgozzuk bele.

    Mikor készen vagyunk összerakjuk a tortát, célszerű tortaformában csinálni, hogy ne folyjon szét, a tetejére vágjuk szép citromszeleteket. Az oldalát én darált dióval díszítettem, de lehet mandulával is.

    Ha készen vagyunk, tegyük be a hűtőbe, hogy összeálljon!

    Tipp:

    A tortát én feldobtam egy kis szőlővel is, de bármilyen gyümölcsöt lehet bele rakni, plusz tettem hozzá piskótát amitől nagyon puha és könnyű lesz a torta!:)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá