Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Citromos kukoricadara torta recept

Citromos kukoricadara torta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók 24 cm-es tortaformához:

    • 15 dkg kukoricadara
    • 6-7 dl tej
    • 3 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 dkg vaj
    • 10 dkg cukor
    • 1 db kezeletlen citrom reszelt héja és leve
    • 1 teáskanál vanília kivonat

    Elkészítése:

    A kukoricadarát tapadásmentes edényben a vajon kissé megpirítjuk, így intenzívebb ízt kapunk, majd felöntjük a tejjel és a cukor felével és a vaníliával, citrom héjával és levével együtt folyamatosan kevergetve megfőzzük, majd félretesszük, hogy hűljön.

    A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájukat a cukor másik felével habosra keverjük és hozzáadjuk a kukorica masszához.

    A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verve, szintén hozzákeverjük, óvatosan, hogy ne törjön össze, a darás masszához, majd az egészet belesimítjuk egy olajjal vékonyan kikent, kapcsos tortaformába.

    Előmelegített sütőben, 190 fokon 25-30 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.

    Tálaljuk friss gyümölccsel, mézzel, joghurttal, vagy tejszínhabbal.

    Tipp:

    Ezt az egyszerű kukoricadara tortát pikk-pakk összedobhatjuk, nem kell hozzá túl sok idő, a többit rábízhatjuk a sütőre. Egy tartalmas leves után, jólesik ez a tápláló, finom desszert. Fogyaszthatjuk joghurttal, mézzel, lekvárral vagy akár friss gyümölcsökkel is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá