Hozzávalók 24 cm-es tortaformához:
Elkészítése:
A kukoricadarát tapadásmentes edényben a vajon kissé megpirítjuk, így intenzívebb ízt kapunk, majd felöntjük a tejjel és a cukor felével és a vaníliával, citrom héjával és levével együtt folyamatosan kevergetve megfőzzük, majd félretesszük, hogy hűljön.
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájukat a cukor másik felével habosra keverjük és hozzáadjuk a kukorica masszához.
A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verve, szintén hozzákeverjük, óvatosan, hogy ne törjön össze, a darás masszához, majd az egészet belesimítjuk egy olajjal vékonyan kikent, kapcsos tortaformába.
Előmelegített sütőben, 190 fokon 25-30 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
Tálaljuk friss gyümölccsel, mézzel, joghurttal, vagy tejszínhabbal.
Ezt az egyszerű kukoricadara tortát pikk-pakk összedobhatjuk, nem kell hozzá túl sok idő, a többit rábízhatjuk a sütőre. Egy tartalmas leves után, jólesik ez a tápláló, finom desszert. Fogyaszthatjuk joghurttal, mézzel, lekvárral vagy akár friss gyümölcsökkel is.