Citromos kukoricadara torta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók 24 cm-es tortaformához:

  • 15 dkg kukoricadara
  • 6-7 dl tej
  • 3 db tojás
  • 5 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 1 db kezeletlen citrom reszelt héja és leve
  • 1 teáskanál vanília kivonat

Elkészítése:

A kukoricadarát tapadásmentes edényben a vajon kissé megpirítjuk, így intenzívebb ízt kapunk, majd felöntjük a tejjel és a cukor felével és a vaníliával, citrom héjával és levével együtt folyamatosan kevergetve megfőzzük, majd félretesszük, hogy hűljön.

A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájukat a cukor másik felével habosra keverjük és hozzáadjuk a kukorica masszához.

A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verve, szintén hozzákeverjük, óvatosan, hogy ne törjön össze, a darás masszához, majd az egészet belesimítjuk egy olajjal vékonyan kikent, kapcsos tortaformába.

Előmelegített sütőben, 190 fokon 25-30 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.

Tálaljuk friss gyümölccsel, mézzel, joghurttal, vagy tejszínhabbal.

Tipp:

Ezt az egyszerű kukoricadara tortát pikk-pakk összedobhatjuk, nem kell hozzá túl sok idő, a többit rábízhatjuk a sütőre. Egy tartalmas leves után, jólesik ez a tápláló, finom desszert. Fogyaszthatjuk joghurttal, mézzel, lekvárral vagy akár friss gyümölcsökkel is.