Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Citromkrémes torta recept

Citromkrémes torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    Piskóta:

    • 8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 8 ek liszt
    • 8 ek cukor
    • (sütőpor)

    Krém:

    • 1 l tej
    • 4 evőkanál liszt
    • 4 evőkanál cukor
    • 12 dkg porcukor
    • 12 dkg vaj
    • 1 citrom
    • 1 csomag vaníliás pudingpor

    Elkészítés:
    A tojásból, cukorból és a lisztből a szokás módon piskótát sütünk egy 22 cm-es tortaformában. Ha megsült akkor rácson kihűtjük, majd három lapra vágjuk.
    A krémhez fél l tejben elkeverünk 4 ek lisztet és cukrot, majd kevergetve sűrű krémmé főzzük. Amíg hűl kikeverjük a margarint a porcukorral, majd a péphez adjuk és jól eldolgozzuk. A citrom levével és héjával ízesítjük. A maradék tejben felfőzzük a pudingot, majd ha kihűlt akkor a citromos krémhez adjuk és jól eldolgozzuk az egészet. (Ha valakinek nem elég édes adhat még hozzá cukrot.)
    A piskótát megtöltjük a krémmel, majd 3-4 órára hűtőbe tesszük. Ízlés szerint díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá