Citromkrémes torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

Piskóta:

  • 8 tojás
  • 8 ek liszt
  • 8 ek cukor
  • (sütőpor)

Krém:

  • 1 l tej
  • 4 evőkanál liszt
  • 4 evőkanál cukor
  • 12 dkg porcukor
  • 12 dkg vaj
  • 1 citrom
  • 1 csomag vaníliás pudingpor

Elkészítés:
A tojásból, cukorból és a lisztből a szokás módon piskótát sütünk egy 22 cm-es tortaformában. Ha megsült akkor rácson kihűtjük, majd három lapra vágjuk.
A krémhez fél l tejben elkeverünk 4 ek lisztet és cukrot, majd kevergetve sűrű krémmé főzzük. Amíg hűl kikeverjük a margarint a porcukorral, majd a péphez adjuk és jól eldolgozzuk. A citrom levével és héjával ízesítjük. A maradék tejben felfőzzük a pudingot, majd ha kihűlt akkor a citromos krémhez adjuk és jól eldolgozzuk az egészet. (Ha valakinek nem elég édes adhat még hozzá cukrot.)
A piskótát megtöltjük a krémmel, majd 3-4 órára hűtőbe tesszük. Ízlés szerint díszítjük.