Citromkrémes kozák torta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Piskóta:
- 4 közepes FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 ek cukor
- 3 ek liszt
- 1 ek kakaópor
Krém:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 2 dl tej
- 12 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 1 citrom reszelt héja és leve
Tetejére:
- 5 dkg vaj
- 5 dkg porcukor
- 2 ek kakaópor
- 2 ek víz
Díszítés:
- kókuszreszelék
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
Piskóta készítése:
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjét kemény habbá verjük gépi habverővel.
Beleszórjuk apránként a cukrot, és tovább habosítjuk. Kellőképpen legyen kemény, de szép sima legyen a hab, a cukorszemcsék oldódjanak fel benne.
Végül a tojások sárgáját is belekeverjük egyesével.
A lisztet és a kakaóport óvatosan keverjük hozzá .Egyenletesen keveredjen el a liszt és a kakaó. Buborékos, habos legyen a tészta állaga a beledolgozott levegőtől.
Beleöntjük egy 20 cm-es, alul sütőpapírral bélelt tortaformába a tésztát, és elsimítjuk.
Mérsékelt hőfokon sütjük készre kb. 30 perc alatt a piskótát.
Krém készítése:
A pudingot a tejjel sűrűre főzzük, és hagyjuk kihűlni.
A vajat a cukorral habosra keverjük, majd a kihűlt krémet is hozzádolgozzuk. Ízesítjük a citrom héjával és levével.
Összeállítás:
A kisült és kihűlt piskótát 3 lapba vágjuk.
A krémet 3 részre osztjuk, megkenjük a lapokat, és egymásra tesszük őket, majd a szélüket is megkenjük körbe.
A szélét beszórjuk kókuszreszelékkel.
A csokimáz hozzávalót pár perc alatt összeforraljuk sűrű krémmé, és a torta tetejére öntjük. Hagyjuk, hogy picit az oldalán is lefolyjon.
Tálalásig legalább 2-3 órára tegyük hűtőbe.
A citromkrémes kozák torta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 31 g
Zsír: 22 g