Hozzávalók:
Piskóta:
Krém:
Tetejére:
Díszítés:
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjét kemény habbá verjük gépi habverővel.
Beleszórjuk apránként a cukrot, és tovább habosítjuk. Kellőképpen legyen kemény, de szép sima legyen a hab, a cukorszemcsék oldódjanak fel benne.
Végül a tojások sárgáját is belekeverjük egyesével.
A lisztet és a kakaóport óvatosan keverjük hozzá .Egyenletesen keveredjen el a liszt és a kakaó. Buborékos, habos legyen a tészta állaga a beledolgozott levegőtől.
Beleöntjük egy 20 cm-es, alul sütőpapírral bélelt tortaformába a tésztát, és elsimítjuk.
Mérsékelt hőfokon sütjük készre kb. 30 perc alatt a piskótát.
A pudingot a tejjel sűrűre főzzük, és hagyjuk kihűlni.
A vajat a cukorral habosra keverjük, majd a kihűlt krémet is hozzádolgozzuk. Ízesítjük a citrom héjával és levével.
A kisült és kihűlt piskótát 3 lapba vágjuk.
A krémet 3 részre osztjuk, megkenjük a lapokat, és egymásra tesszük őket, majd a szélüket is megkenjük körbe.
A szélét beszórjuk kókuszreszelékkel.
A csokimáz hozzávalót pár perc alatt összeforraljuk sűrű krémmé, és a torta tetejére öntjük. Hagyjuk, hogy picit az oldalán is lefolyjon.
Tálalásig legalább 2-3 órára tegyük hűtőbe.