Citromkrémes kozák torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Piskóta:

  • 4 közepes tojás
  • 4 ek cukor
  • 3 ek liszt
  • 1 ek kakaópor

Krém:

  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 2 dl tej
  • 12 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 1 citrom reszelt héja és leve

Tetejére:

  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg porcukor
  • 2 ek kakaópor
  • 2 ek víz

Díszítés:

  • kókuszreszelék

Elkészítése:

A sütőt előmelegítjük 180 fokra.

 

Piskóta készítése:

A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjét kemény habbá verjük gépi habverővel.
Beleszórjuk apránként a cukrot, és tovább habosítjuk. Kellőképpen legyen kemény, de szép sima legyen a hab, a cukorszemcsék oldódjanak fel benne.
Végül a tojások sárgáját is belekeverjük egyesével.

A lisztet és a kakaóport óvatosan keverjük hozzá .Egyenletesen keveredjen el a liszt és a kakaó. Buborékos, habos legyen a tészta állaga a beledolgozott levegőtől.

Beleöntjük egy 20 cm-es, alul sütőpapírral bélelt tortaformába a tésztát, és elsimítjuk.

Mérsékelt hőfokon sütjük készre kb. 30 perc alatt a piskótát.

Krém készítése:

A pudingot a tejjel sűrűre főzzük, és hagyjuk kihűlni.
A vajat a cukorral habosra keverjük, majd a kihűlt krémet is hozzádolgozzuk. Ízesítjük a citrom héjával és levével.

Összeállítás:

A kisült és kihűlt piskótát 3 lapba vágjuk.
A krémet 3 részre osztjuk, megkenjük a lapokat, és egymásra tesszük őket, majd a szélüket is megkenjük körbe.

A szélét beszórjuk kókuszreszelékkel.

A csokimáz hozzávalót pár perc alatt összeforraljuk sűrű krémmé, és a torta tetejére öntjük. Hagyjuk, hogy picit az oldalán is lefolyjon.

Tálalásig legalább 2-3 órára tegyük hűtőbe.