Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Citromhabos torta recept

Citromhabos torta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
25 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:
    Piskóta:

    • 10  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 evőkanál cukor
    • 9 evőkanál liszt
    • 1 csomag sütőpor

    Krémhez:

    • 2 és fél vagy 3 citrom leve (a citrom méretétől függően)
    • 1 citrom reszelt héja
    • 30 dkg cukor
    • 500 g citromos joghurt
    • 500 g mascarpone
    • 0,5 l habtejszín
    • 4 cs habfixáló

    Elkészítése:

    A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot,kisebb fokozatra kapcsoljuk a habverőt, majd hozzáadjuk a tojássárgáját, két kanál lisztet, rá a sütőport, majd a maradék lisztet és alaposan elkeverjük.

    Egy 30 cm-es tortaformában egy órán át, 150 fokos előmelegített sütőben, légkeverésen készre sütjük.

    A krémhez a cukrot, a citromok levét és az egyik citrom reszelt héját, a citromos joghurtokat, a mascarponét és egy habfixálót alaposan összekeverjük.

    Egy másik tálban felverjük a habtejszínt a 3 cs habfixálóval, majd hozzáöntjük a citromos krémet és összedolgozzuk.

    A piskótát ízlés szerint 2-3-4 lapba vágjuk és betöltjük a krémmel, majd a külsejét is bevonjuk és ízlés szerint díszítjük.

    Tipp:

    A citrom méretétől és savanyúságától függően több cukrot is lehet hozzá tenni.

    A citromhabos torta kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 251 kcal
    Fehérje: 5 g
    Szénhidrát: 24 g
    Zsír: 15 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá