Citromhabos torta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
25 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága
Citromhabos torta

Hozzávalók:
Piskóta:

  • 10 tojás
  • 10 evőkanál cukor
  • 9 evőkanál liszt
  • 1 csomag sütőpor

Krémhez:

  • 2 és fél vagy 3 citrom leve (a citrom méretétől függően)
  • 1 citrom reszelt héja
  • 30 dkg cukor
  • 500 g citromos joghurt
  • 500 g mascarpone
  • 0,5 l habtejszín
  • 4 cs habfixáló

Elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot,kisebb fokozatra kapcsoljuk a habverőt, majd hozzáadjuk a tojássárgáját, két kanál lisztet, rá a sütőport, majd a maradék lisztet és alaposan elkeverjük.

Egy 30 cm-es tortaformában egy órán át, 150 fokos előmelegített sütőben, légkeverésen készre sütjük.

A krémhez a cukrot, a citromok levét és az egyik citrom reszelt héját, a citromos joghurtokat, a mascarponét és egy habfixálót alaposan összekeverjük.

Egy másik tálban felverjük a habtejszínt a 3 cs habfixálóval, majd hozzáöntjük a citromos krémet és összedolgozzuk.

A piskótát ízlés szerint 2-3-4 lapba vágjuk és betöltjük a krémmel, majd a külsejét is bevonjuk és ízlés szerint díszítjük.

Tipp:

A citrom méretétől és savanyúságától függően több cukrot is lehet hozzá tenni.