Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Citrom torta recept

Citrom torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 2 x 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 x 19 dkg cukor
    • 2 x 19 dkg finomliszt
    • 2 x 0,75 dl olaj
    • 2 x 0,75 meleg víz
    • 2 x 1 cs sütőpor
    •  2x 2-3 kk citrom aroma

    Krém:

    • 4 dl tej
    • 2 cs vaníliás pudingpor
    • 1 citrom
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 20 dkg cukor
    • 20 dkg vaj
    • 2 kk citromaroma

    Elkészítése:

    Tészta:

    Kézzel összekeverjük a tészta hozzávalóit. Kivajazott, lisztezett tepsiben/formában vagy szilikonos sütőpapíron, tűpróbáig sütjük. Rácson hagyjuk kihűlni. Ugyanezt megismételjük a másik lappal is.  A kész lapokat ketté vágjuk, így összesen 4 lapos lesz a tortánk.

    Krém:

    Kikeverjük a tejet a pudingporral, a citrom reszelt héjával és levével, valamint a tojássárgájákkal, a cukorral és a citrom aromával, majd jól összedolgozzuk. Kis lángon, folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük, vigyázva, hogy ne égjen oda.

    A vajat habosra keverjük, majd apránként a kihűlt főzött krémet is hozzáadjuk és gépi habverővel összedolgozzuk. A lapokat rétegenként megkenjük.
    Majd a tetejét és oldalát is egyenletesen bevonjuk .
    Ízlés szerint és a rendelkezésre álló anyagok alapján díszítjük.

    Tipp:

    Ebből a sütiből lehet kerek torta ill. szögletes, kedvünkre alakítjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá