Citrom torta recept
Ők is elkészítették
Elkészítése:
Tészta:
Kézzel összekeverjük a tészta hozzávalóit. Kivajazott, lisztezett tepsiben/formában vagy szilikonos sütőpapíron, tűpróbáig sütjük. Rácson hagyjuk kihűlni. Ugyanezt megismételjük a másik lappal is. A kész lapokat ketté vágjuk, így összesen 4 lapos lesz a tortánk.
Krém:
Kikeverjük a tejet a pudingporral, a citrom reszelt héjával és levével, valamint a tojássárgájákkal, a cukorral és a citrom aromával, majd jól összedolgozzuk. Kis lángon, folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük, vigyázva, hogy ne égjen oda.
A vajat habosra keverjük, majd apránként a kihűlt főzött krémet is hozzáadjuk és gépi habverővel összedolgozzuk. A lapokat rétegenként megkenjük.
Majd a tetejét és oldalát is egyenletesen bevonjuk .
Ízlés szerint és a rendelkezésre álló anyagok alapján díszítjük.
Tipp:
Ebből a sütiből lehet kerek torta ill. szögletes, kedvünkre alakítjuk.