Citrom torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Citrom torta

Hozzávalók:
Tészta:

  • 2 x 3 tojás
  • 2 x 19 dkg cukor
  • 2 x 19 dkg finomliszt
  • 2 x 0,75 dl olaj
  • 2 x 0,75 meleg víz
  • 2 x 1 cs sütőpor
  •  2x 2-3 kk citrom aroma

Krém:

  • 4 dl tej
  • 2 cs vaníliás pudingpor
  • 1 citrom
  • 4 tojássárgája
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg vaj
  • 2 kk citromaroma

Elkészítése:

Tészta:

Kézzel összekeverjük a tészta hozzávalóit. Kivajazott, lisztezett tepsiben/formában vagy szilikonos sütőpapíron, tűpróbáig sütjük. Rácson hagyjuk kihűlni. Ugyanezt megismételjük a másik lappal is.  A kész lapokat ketté vágjuk, így összesen 4 lapos lesz a tortánk.

Krém:

Kikeverjük a tejet a pudingporral, a citrom reszelt héjával és levével, valamint a tojássárgájákkal, a cukorral és a citrom aromával, majd jól összedolgozzuk. Kis lángon, folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük, vigyázva, hogy ne égjen oda.

A vajat habosra keverjük, majd apránként a kihűlt főzött krémet is hozzáadjuk és gépi habverővel összedolgozzuk. A lapokat rétegenként megkenjük.
Majd a tetejét és oldalát is egyenletesen bevonjuk .
Ízlés szerint és a rendelkezésre álló anyagok alapján díszítjük.

Tipp:

Ebből a sütiből lehet kerek torta ill. szögletes, kedvünkre alakítjuk.