Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Citrom torta recept

Citrom torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Piskótához:

    • 9 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 9 ek liszt
    • 9 ek cukor

    Krémhez:

    • 2 cs vanilíás pudingpor
    • 3 ek liszt
    • 5,5 dl tej
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 3 db citrom
    • 12,5 dkg margarin
    • 12,5 dkg porcukor
    • 2 cs színtelen zselatin por

    Elkészítése:
    3 db 3 tojásos kerek piskótát sütünk egy 26 cm-es tortaformában. A krémhez fél dl tejet kikeverjük a pudingporokkal és a liszttel csomómentesre. Felöntjük a többi tejjel és alacsony lángon, állandó keverés mellett besűrűsítjük. Ha kihűlt akkor hozzákeverjük a porcukorral kihabosított margarint és 1 citrom héját és levét. A lapokat megtöltjük a krémmel. Ha marad a krémből akkor bevonhatjuk a külsejét is. A többi citromot felkarikázzuk. A zselatint elkészítjük a leírásnak megfelelően, a torta tetejét kirakjuk a citrom karikákkal és leöntjük a sűrűsödni kezdő zselatinnal. Érdemes feltenni (ha van) a forma kapcsos oldalát. Ízlés szerint díszíthetjük.
    Jó étvágyat!

    Tipp:

    A kisfiam születésnapjára készítettem el!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá