Citrom torta recept
Hozzávalók:
Piskótához:
- 9 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 9 ek liszt
- 9 ek cukor
Krémhez:
- 2 cs vanilíás pudingpor
- 3 ek liszt
- 5,5 dl tej
- 1 cs vaníliás cukor
- 3 db citrom
- 12,5 dkg margarin
- 12,5 dkg porcukor
- 2 cs színtelen zselatin por
Elkészítése:
3 db 3 tojásos kerek piskótát sütünk egy 26 cm-es tortaformában. A krémhez fél dl tejet kikeverjük a pudingporokkal és a liszttel csomómentesre. Felöntjük a többi tejjel és alacsony lángon, állandó keverés mellett besűrűsítjük. Ha kihűlt akkor hozzákeverjük a porcukorral kihabosított margarint és 1 citrom héját és levét. A lapokat megtöltjük a krémmel. Ha marad a krémből akkor bevonhatjuk a külsejét is. A többi citromot felkarikázzuk. A zselatint elkészítjük a leírásnak megfelelően, a torta tetejét kirakjuk a citrom karikákkal és leöntjük a sűrűsödni kezdő zselatinnal. Érdemes feltenni (ha van) a forma kapcsos oldalát. Ízlés szerint díszíthetjük.
Jó étvágyat!
Tipp:
A kisfiam születésnapjára készítettem el!