Citrom torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Piskótához:

  • 9 db tojás
  • 9 ek liszt
  • 9 ek cukor

Krémhez:

  • 2 cs vanilíás pudingpor
  • 3 ek liszt
  • 5,5 dl tej
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 3 db citrom
  • 12,5 dkg margarin
  • 12,5 dkg porcukor
  • 2 cs színtelen zselatin por

Elkészítése:
3 db 3 tojásos kerek piskótát sütünk egy 26 cm-es tortaformában. A krémhez fél dl tejet kikeverjük a pudingporokkal és a liszttel csomómentesre. Felöntjük a többi tejjel és alacsony lángon, állandó keverés mellett besűrűsítjük. Ha kihűlt akkor hozzákeverjük a porcukorral kihabosított margarint és 1 citrom héját és levét. A lapokat megtöltjük a krémmel. Ha marad a krémből akkor bevonhatjuk a külsejét is. A többi citromot felkarikázzuk. A zselatint elkészítjük a leírásnak megfelelően, a torta tetejét kirakjuk a citrom karikákkal és leöntjük a sűrűsödni kezdő zselatinnal. Érdemes feltenni (ha van) a forma kapcsos oldalát. Ízlés szerint díszíthetjük.
Jó étvágyat!

Tipp:

A kisfiam születésnapjára készítettem el!