Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Charlotte torta recept

Charlotte torta
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    Piskóta tésztához:

    • 6 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 ek víz
    • 6 ek cukor
    • 1 cs sütőpor
    • 6 ek liszt

    A Krémhez:

    • 2 cs habfixáló
    • 1-2 cs vaniliás cukor
    • 5 dl habtejszín
    • 1,5 cs zselatin ( ha 20 grammos a zselatin akkor 1 cs)
    • Lekvár ( piskóta töltéséhez)
    • 1 nagy pohár joghurt ( ízlés szerinti ízben)

    Elkészítése:
    A 6 tojásból piskótát sütök. A piskótát még melegen feltekerem, hűlni hagyom majd megtöltöm ízlés szerinti lekvárral, ujjnyi vastagra szeletelem, egy nagyobb edényt kibélelek folpackal kirakjuk az edény alját és oldalát a piskótaszeletekkel beleöntjük a krémet tetejét befedjük a maradék piskótaszeletekkel ráhajtjuk a folpackot hűtőszekrénybe egy napot állni hagyom másnap egy tányérra kiborítjuk és máris szeletelhető, fogyasztható.
    Krém elkészítése: Egy nagyobb edényben összemelegítjük a joghurtot a zselatinnal nem szabad forralni és ízlés szerint cukrot teszek hozzá amikor langyosra hűl akkor adom hozzá a felvert habtejszínt ( aki szereti barackot vagy egyéb gyümölcsöt is tehet bele a krémbe) Jó étvágyat kívánok hozzá.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá