Charlotte torta

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:
Piskóta tésztához:

  • 6 db tojás
  • 6 ek víz
  • 6 ek cukor
  • 1 cs sütőpor
  • 6 ek liszt

A Krémhez:

  • 2 cs habfixáló
  • 1-2 cs vaniliás cukor
  • 5 dl habtejszín
  • 1,5 cs zselatin ( ha 20 grammos a zselatin akkor 1 cs)
  • Lekvár ( piskóta töltéséhez)
  • 1 nagy pohár joghurt ( ízlés szerinti ízben)

Elkészítése:
A 6 tojásból piskótát sütök. A piskótát még melegen feltekerem, hűlni hagyom majd megtöltöm ízlés szerinti lekvárral, ujjnyi vastagra szeletelem, egy nagyobb edényt kibélelek folpackal kirakjuk az edény alját és oldalát a piskótaszeletekkel beleöntjük a krémet tetejét befedjük a maradék piskótaszeletekkel ráhajtjuk a folpackot hűtőszekrénybe egy napot állni hagyom másnap egy tányérra kiborítjuk és máris szeletelhető, fogyasztható.
Krém elkészítése: Egy nagyobb edényben összemelegítjük a joghurtot a zselatinnal nem szabad forralni és ízlés szerint cukrot teszek hozzá amikor langyosra hűl akkor adom hozzá a felvert habtejszínt ( aki szereti barackot vagy egyéb gyümölcsöt is tehet bele a krémbe) Jó étvágyat kívánok hozzá.