Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Charlotte diétásan recept

Charlotte diétásan
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető


  • Hozzávalók:

    • 6 tojás
    • 6 ek zabpehelyliszt
    • 6 ek xilit
    • 0,5 csomag sütőpor
    • 2 ek holland kakaópor
    • eperlekvár (cukor nélkül)
    • 400 g görög joghurt
    • 250 g sovány túró
    • 200 ml tejszín
    • 4 ek xilit
    • 400 g eper
    • 100 ml forró víz
    • 20 g zselatin

    Elkészítése:

    A tészta készítése:

    A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, és végül a sütőporos zabpehelylisztet is. Hozzáadjuk a kakaóport is, majd alaposan összekeverjük. Kevés olajjal megspriccelt zsírpapíros gáztepsiben megsütjük. Ha megsült, még forrón óvatosan lehúzzuk a papírt, zabpehelyliszttel megszórt tiszta konyharuhára tesszük, és feltekerjük. Hagyjuk alaposan kihűlni. Ha kihűlt, cukormentes eperlekvárral megkenjük és még 15 percet pihentetjük, majd felszeleteljük.

    A joghurtos töltelék készítése:

    A tejszínt és a xilitet kemény habbá verjük. A joghurtot és a túrót összekeverjük, majd hozzáadjuk a kemény tejszínhabot. A zselatint 1 dl forró vízben feloldjuk, majd összekeverjük a joghurtos masszával, és ekkor beletesszük a lecsepegtetett epret is.

    Összeállítás:

    Egy tálat kibélelünk folpack-kal, majd az alját és az oldalát kirakjuk a piskótatekercsekkel (5-6 db-ot tegyük félre a tetejére). A kész joghurtos masszát óvatosan beöntjük a tekercsekkel kibélelt tálba, és a fennmaradó 5 darab tekerccsel betakarjuk. Hűtőbe rakjuk min. 6 órára, hogy a massza megdermedjen. Ezután egy tányér segítségével kifordítjuk a tortát a tálból, eltávolítjuk a fóliát, és felszeleteljük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek