Hozzávalók:
Elkészítése:
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, és végül a sütőporos zabpehelylisztet is. Hozzáadjuk a kakaóport is, majd alaposan összekeverjük. Kevés olajjal megspriccelt zsírpapíros gáztepsiben megsütjük. Ha megsült, még forrón óvatosan lehúzzuk a papírt, zabpehelyliszttel megszórt tiszta konyharuhára tesszük, és feltekerjük. Hagyjuk alaposan kihűlni. Ha kihűlt, cukormentes eperlekvárral megkenjük és még 15 percet pihentetjük, majd felszeleteljük.
A tejszínt és a xilitet kemény habbá verjük. A joghurtot és a túrót összekeverjük, majd hozzáadjuk a kemény tejszínhabot. A zselatint 1 dl forró vízben feloldjuk, majd összekeverjük a joghurtos masszával, és ekkor beletesszük a lecsepegtetett epret is.
Egy tálat kibélelünk folpack-kal, majd az alját és az oldalát kirakjuk a piskótatekercsekkel (5-6 db-ot tegyük félre a tetejére). A kész joghurtos masszát óvatosan beöntjük a tekercsekkel kibélelt tálba, és a fennmaradó 5 darab tekerccsel betakarjuk. Hűtőbe rakjuk min. 6 órára, hogy a massza megdermedjen. Ezután egy tányér segítségével kifordítjuk a tortát a tálból, eltávolítjuk a fóliát, és felszeleteljük.