Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Burítós recept

Burítós
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető


  • Hozzávalók:

    Piskóta:

    • 8 tojás
    • 8 ek liszt
    • 8 ek cukor

    Krém:

    • 10 dkg margarin
    • 8 dkg porcukor
    • 10 dkg darált dió
    • 1 ek rum
    • 0,5 l habtejszín
    • csokis tortadara

    Továbbá:

    • 1 dl tej
    • 1 ek rum

    Elkészítése:

    A rumot a tejjel elkeverjük. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.

    A piskótához a tojásokat szétválasztjuk és a fehérjét kemény habbá verjük gépi habverővel. Beleszórjuk apránként a cukrot és tovább habosítjuk. Kellőképpen legyen kemény, de szép sima legyen a hab, a cukorszemcsék oldódjanak fel benne.  Végül a tojások sárgáját is belekeverjük egyesével.

    A lisztet óvatosan keverjük bele, hogy egyenletesen keveredjen el a liszt, buborékos, habos legyen a tészta állaga a beledolgozott levegőtől. Beleöntjük egy sütőpapírral bélelt közepes tepsibe és elsimítjuk. A meleg sütőbe téve kb. 30 perc alatt megsütjük a piskótát.

    Rácsra borítjuk, lehúzzuk a sütőpapírt és hagyjuk kihűlni.

    A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a diót és a rumot.

    A sima piskótát elfelezzük, így lesz két kisebb téglalapunk. Egy nála nagyobb tepsibe helyezzük az egyik lapot, meglocsoljuk a rumos tej felével. Megkenjük a krém felével és rátesszük a másik piskóta darabot is. Azt is meglocsoljuk és megkenjük a maradék krémmel. Lefedjük fóliával és egy éjszakára hűtőbe tesszük.

    Másnap vegyünk elő egy nagy tortatányért. A tejszínt verjük fel kemény habbá. Kanállal kezdjünk el szaggatni a piskótából a tányérra, majd egy sor után kenjük meg tejszínhabbal. Erre megint szaggassunk a piskótából, újra hab. Ezt úgy csináljuk, hogy egy félgömb legyen belőle.

    A végén az egészet bekenjük habbal és megszórjuk tortadarával.

    Szeletelve szép mozaikos mintát ad, de mondhatnám azt is: Úgy néz ki, mintha összeborítottam volna!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek