Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Betakart almatorta recept

Betakart almatorta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 175 g liszt
    • 175 g túró
    • 175 g margarin
    • 1 citrom héja
    • 1 csipet só

    Töltelékhez:

    • 75 ml tejszín
    • 1 citrom leve és héja
    • 10 dkg rumba áztatott mazsola
    • 10 dkg szeletelt mandula
    • 4 dkg nádcukor
    • 7,5 dkg margarin
    • 1 kg savanykás alma

    Díszítéshez:

    • 325 ml tejszín
    • 1 csomag habfixáló (sima tejszín esetén)
    • 1 üveg rumaroma
    • 75 ml almalé
    • alma szeletek
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • étcsoki forgács

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóiból sima tésztát gyúrunk, letakarva kb. 3 órára hűtőbe tesszük. Ezután a 2/3-át belisztezett munkalapon kör formájúra nyújtjuk.

    Egy kapcsos tortaformába (24 cm) tesszük, és a szélét óvatosan a tortaforma oldalához nyomkodjuk. A margarint felforrósítjuk, a cukrot, a mandulát, a mazsolát, a citromhéjat és a tejszínt hozzáadjuk. Kb. 2 percig kevergetve főzzük.

    A meghámozott, kimagozott, szeletelt almákat a tortalapon szétterítjük, és a mandulás-mazsolás keveréket rátesszük.

    A maradék tésztát kinyújtjuk, befedjük vele az almákat, és a széleit lenyomkodjuk. Előmelegített sütőben 175 fokon 65-70 percig sütjük. Még 10 percig a formában hűtjük, majd leválasztjuk a tortagyűrűt. Miután majdnem teljesen kihűlt, a tejszínből habfixálóval, vaníliás cukorral, és rummal kemény habot verünk, és hanyagul az almatortára kanalazzuk.

    Az almalében 2 percig párolt, héjas almaszeleteket rendezetlenül rárakjuk, és helyenként megszórjuk csokiforgáccsal.

    A betakart almatorta kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 239 kcal
    Fehérje: 4 g
    Szénhidrát: 18 g
    Zsír: 17 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá