Hozzávalók:
Tésztához:
Töltelékhez:
Díszítéshez:
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból sima tésztát gyúrunk, letakarva kb. 3 órára hűtőbe tesszük. Ezután a 2/3-át belisztezett munkalapon kör formájúra nyújtjuk.
Egy kapcsos tortaformába (24 cm) tesszük, és a szélét óvatosan a tortaforma oldalához nyomkodjuk. A margarint felforrósítjuk, a cukrot, a mandulát, a mazsolát, a citromhéjat és a tejszínt hozzáadjuk. Kb. 2 percig kevergetve főzzük.
A meghámozott, kimagozott, szeletelt almákat a tortalapon szétterítjük, és a mandulás-mazsolás keveréket rátesszük.
A maradék tésztát kinyújtjuk, befedjük vele az almákat, és a széleit lenyomkodjuk. Előmelegített sütőben 175 fokon 65-70 percig sütjük. Még 10 percig a formában hűtjük, majd leválasztjuk a tortagyűrűt. Miután majdnem teljesen kihűlt, a tejszínből habfixálóval, vaníliás cukorral, és rummal kemény habot verünk, és hanyagul az almatortára kanalazzuk.
Az almalében 2 percig párolt, héjas almaszeleteket rendezetlenül rárakjuk, és helyenként megszórjuk csokiforgáccsal.