Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bécsi túrótorta recept

Bécsi túrótorta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg liszt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg margarin
    • 1 tasak vaníliás cukor
    • 28 dkg porcukor
    • 1/2 csomag sütőpor
    • 1 citrom reszelt héja

    Krém

    • 8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 25 dkg margarin
    • 20 dkg porcukor
    • 3/4 kg friss tehéntúró
    • 1 citrom reszelt héja
    • 1 tasak vaníliás cukor

    Szóráshoz

    • vaníliás porcukor

    Elkészítése:

    24 cm-es kapcsos tortaformát vajazunk, és kilisztezünk.

    A linzerünk hozzávalóiból géppel dolgozzuk össze a sima tésztát. Minél kevesebbet ér a kezünkhöz, annál jobb marad a tészta. 1/2 órát hűtőbe pihentetjük, majd kivesszük, és picit nagyobbra nyújtjuk, mint a tortaforma. Óvatosan beleillesztjük, a formába úgy, hogy széle is legyen. Nem baj, ha egy kicsit törik, lenyomkodjuk.

    A tölteléket elkészítjük: A 8 tojásfehérjéből kemény habot verünk pici sóval. A sárgáját a cukorral, margarinnal habosra kikeverjük, és az ízesítőkkel együtt hozzákeverjük a túróhoz, majd a habot is. Beleöntjük a linzerrel kibélelt tortaformába, eligazítjuk, és 180 fokos előmelegített sütőben megsütjük, kb. 40 perc 160-170 fokon (alsó-felső sütés). Gáznál ugyanúgy, csak 3-as fokozat.

    Ha kész teljesen, kihűtjük, és a kapcsos oldalát levesszük, az aljáról akkor tegyük át a tortát, ha már egy napot állt a hűtőben, különben eltörik, vagy megreped. Vaníliás porcukorral megszórva kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá