Bécsi túrótorta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Bécsi túrótorta

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 20 dkg margarin
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 28 dkg porcukor
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1 citrom reszelt héja

Krém

  • 8 tojás
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 3/4 kg friss tehéntúró
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 tasak vaníliás cukor

Szóráshoz

  • vaníliás porcukor

Elkészítése:

24 cm-es kapcsos tortaformát vajazunk, és kilisztezünk.

A linzerünk hozzávalóiból géppel dolgozzuk össze a sima tésztát. Minél kevesebbet ér a kezünkhöz, annál jobb marad a tészta. 1/2 órát hűtőbe pihentetjük, majd kivesszük, és picit nagyobbra nyújtjuk, mint a tortaforma. Óvatosan beleillesztjük, a formába úgy, hogy széle is legyen. Nem baj, ha egy kicsit törik, lenyomkodjuk.

A tölteléket elkészítjük: A 8 tojásfehérjéből kemény habot verünk pici sóval. A sárgáját a cukorral, margarinnal habosra kikeverjük, és az ízesítőkkel együtt hozzákeverjük a túróhoz, majd a habot is. Beleöntjük a linzerrel kibélelt tortaformába, eligazítjuk, és 180 fokos előmelegített sütőben megsütjük, kb. 40 perc 160-170 fokon (alsó-felső sütés). Gáznál ugyanúgy, csak 3-as fokozat.

Ha kész teljesen, kihűtjük, és a kapcsos oldalát levesszük, az aljáról akkor tegyük át a tortát, ha már egy napot állt a hűtőben, különben eltörik, vagy megreped. Vaníliás porcukorral megszórva kínáljuk.