Hozzávalók:
Krém
Szóráshoz
Elkészítése:
24 cm-es kapcsos tortaformát vajazunk, és kilisztezünk.
A linzerünk hozzávalóiból géppel dolgozzuk össze a sima tésztát. Minél kevesebbet ér a kezünkhöz, annál jobb marad a tészta. 1/2 órát hűtőbe pihentetjük, majd kivesszük, és picit nagyobbra nyújtjuk, mint a tortaforma. Óvatosan beleillesztjük, a formába úgy, hogy széle is legyen. Nem baj, ha egy kicsit törik, lenyomkodjuk.
A tölteléket elkészítjük: A 8 tojásfehérjéből kemény habot verünk pici sóval. A sárgáját a cukorral, margarinnal habosra kikeverjük, és az ízesítőkkel együtt hozzákeverjük a túróhoz, majd a habot is. Beleöntjük a linzerrel kibélelt tortaformába, eligazítjuk, és 180 fokos előmelegített sütőben megsütjük, kb. 40 perc 160-170 fokon (alsó-felső sütés). Gáznál ugyanúgy, csak 3-as fokozat.
Ha kész teljesen, kihűtjük, és a kapcsos oldalát levesszük, az aljáról akkor tegyük át a tortát, ha már egy napot állt a hűtőben, különben eltörik, vagy megreped. Vaníliás porcukorral megszórva kínáljuk.