Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Barackos pavlova pisztáciával recept

Barackos pavlova pisztáciával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tortához:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • csipet só
    • 3/4 csomag vaníliás cukor
    • 15 dkg cukor
    • 1,5 teáskanál almaecet
    • 1,5 evőkanál étkezési keményítő

    A krémhez:

    • 3 dl habtejszín
    • 1,5 csomag vaníliás cukor

    A tetejére:

    • 23 dkg barackkonzerv
    • 3 dkg sótlan pisztácia

    Elkészítése:

    A tojásfehérjét kevés sóval laza habbá verjük, majd fél percenként, evőkanálnyi adagokban hozzáadjuk a cukrokat és közben addig folytatjuk a habosítást, míg kemény habot nem kapunk. A habot egy spatulával elválasztjuk az edény falától, majd hozzáforgatjuk az ecetet és a keményítőt.

    A sütőt előmelegítjük 150 °C-ra. Egy sütőpapírt sütőlapra helyezünk és elosztjuk rajta a habot, méghozzá ovális formára, amit egy kenőkéssel körben eligazítunk. Betesszük a sütőbe és 40 percig sütjük alsó-felső sütésen, elektromos sütőben.

    Ha kész kihűtjük és megtöltjük. A tejszínt összekeverjük a vaníliás cukorral és habbá verjük, majd elosztjuk a torta tetején.

    A barackokat szeletekre vágva szépen elosztjuk a tejszínhab tetején és megszórjuk apróra vágott zöld pisztáciával. Lehűtve kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá