Barackos máktorta recept
Hozzávalók:
Linzer alaphoz:
- 15 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 5 dkg porcukor
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- vaníliás cukor
Máktöltelékhez:
- 10 dkg vaj
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg kristálycukor
- 5 dkg porcukor
- 1 zacskó vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 10 dkg darált mák
- 8 dkg liszt
Továbbá:
- 1 üveg őszibarack befőtt és
- baracklekvár a kenéshez
Elkészítése:
Először elkészítjük a linzer alapot. A vajat elmorzsoljuk a liszttel és a porcukorral, hozzáadjuk a tojássárgáját és a vaníliás cukrot, majd gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Egy 20-22 cm-es tortaformát kibélelünk sütőpapírral, és a tésztát belenyomkodjuk.
180 fokra előmelegített sütőben elősütjük. Amíg sül, összeállítjuk a máktölteléket. A vajat kikeverjük a porcukorral, a tojássárgájával, és ízesítjük a reszelt citromhéjjal, valamint a vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a kristálycukorral kemény habbá vert tojásfehérjét, végül belekeverjük a darált mákkal összekevert lisztet.
Az elősütött linzert megkenjük baracklekvárral, a lecsöpögtetett, szeletekre vágott barack befőttet vékony rétegben szétterítjük rajta, majd a mákos masszát ráöntjük. Visszatesszük a sütőbe, és további 30-35 percig sütjük.
Ha megsült, porcukorral meghintjük.
A barackos máktorta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 29 g
Zsír: 13 g