Barackos krémsajtos túrótorta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A kekszes alaphoz:
- 20 dkg darált keksz
- 1 evőkanál porcukor
- 1 evőkanál sötét kakaó
- 10 dkg vaj vagy margarin
- kevés tej
A krémhez:
- 25 dkg krémsajt
- 25 dkg krémes túró
- 15 dkg porcukor
- 1 db citrom reszelt héja
- 1 kiskanál vanília esszencia
- 1 doboz őszibarack befőtt (vagy üveges)
- 1 púpozott evőkanál zselatinpor
Elkészítése:
A darált kekszet a porcukorral, a kakaóporral, az olvasztott vajjal, kevés tejjel egynemű, könnyen gyúrható anyaggá dolgozzuk, majd kibéleljük vele a piteformánkat. Hűtőbe tesszük.
Közben elkészítjük a krémet: a sajtkrémet, a túrót, a cukrot, a citromhéjjal és az aromával összekeverjük, a zselatint forró vízben feloldjuk (kb 0,5 dl), és azt is hozzákeverjük. A barackokat lecsepegtetjük, a felét szeletekre vágjuk, míg a másikat kockákra daraboljuk, ez utóbbit is belekeverjük a krémünkbe.
A hűtőből kivesszük a kekszalapot, rásimítjuk a krémet, majd eligazítjuk és visszatesszük a hűtőbe.
Tálaláskor a tortát kiszedjük a formából, és a szeletelt barackkal kirakjuk. Forró vízbe mártott késsel szeleteljük. Díszíthetjük menta vagy citromfű levéllel.