Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Barackos krémsajtos túrótorta recept

Barackos krémsajtos túrótorta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    A kekszes alaphoz:

    • 20 dkg darált keksz
    • 1 evőkanál porcukor
    • 1 evőkanál sötét kakaó
    • 10 dkg vaj vagy margarin
    • kevés tej

    A krémhez:

    • 25 dkg krémsajt
    • 25 dkg krémes túró
    • 15 dkg porcukor
    • 1 db citrom reszelt héja
    • 1 kiskanál vanília esszencia
    • 1 doboz őszibarack befőtt (vagy üveges)
    • 1 púpozott evőkanál zselatinpor

    Elkészítése:

    A darált kekszet a porcukorral, a kakaóporral, az olvasztott vajjal, kevés tejjel egynemű, könnyen gyúrható anyaggá dolgozzuk, majd kibéleljük vele a piteformánkat. Hűtőbe tesszük.

    Közben elkészítjük a krémet: a sajtkrémet, a túrót, a cukrot, a citromhéjjal és az aromával összekeverjük, a zselatint forró vízben feloldjuk (kb 0,5 dl), és azt is hozzákeverjük. A barackokat lecsepegtetjük, a felét szeletekre vágjuk, míg a másikat kockákra daraboljuk, ez utóbbit is belekeverjük a krémünkbe.

    A hűtőből kivesszük a kekszalapot, rásimítjuk a krémet, majd eligazítjuk és visszatesszük a hűtőbe.

    Tálaláskor a tortát kiszedjük a formából, és a szeletelt barackkal kirakjuk. Forró vízbe mártott késsel szeleteljük. Díszíthetjük menta vagy citromfű levéllel.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá