Barackos krémsajtos túrótorta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Barackos krémsajtos túrótorta

Hozzávalók:
A kekszes alaphoz:

  • 20 dkg darált keksz
  • 1 evőkanál porcukor
  • 1 evőkanál sötét kakaó
  • 10 dkg vaj vagy margarin
  • kevés tej

A krémhez:

  • 25 dkg krémsajt
  • 25 dkg krémes túró
  • 15 dkg porcukor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 kiskanál vanília esszencia
  • 1 doboz őszibarack befőtt (vagy üveges)
  • 1 púpozott evőkanál zselatinpor

Elkészítése:

A darált kekszet a porcukorral, a kakaóporral, az olvasztott vajjal, kevés tejjel egynemű, könnyen gyúrható anyaggá dolgozzuk, majd kibéleljük vele a piteformánkat. Hűtőbe tesszük.

Közben elkészítjük a krémet: a sajtkrémet, a túrót, a cukrot, a citromhéjjal és az aromával összekeverjük, a zselatint forró vízben feloldjuk (kb 0,5 dl), és azt is hozzákeverjük. A barackokat lecsepegtetjük, a felét szeletekre vágjuk, míg a másikat kockákra daraboljuk, ez utóbbit is belekeverjük a krémünkbe.

A hűtőből kivesszük a kekszalapot, rásimítjuk a krémet, majd eligazítjuk és visszatesszük a hűtőbe.

Tálaláskor a tortát kiszedjük a formából, és a szeletelt barackkal kirakjuk. Forró vízbe mártott késsel szeleteljük. Díszíthetjük menta vagy citromfű levéllel.