Banános torta recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 100 g cukor
- 120 g sima liszt
- 0,5 csomag sütőpor
- 1 ek instant kávé
Töltelék:
- 300 ml tej
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 50 g kristálycukor
- 100 g vaj
- 1 banán
- piskótatallér
- kávé (erős)
Díszítés:
- 100 g tortabevonó
- 3 ek olaj
- banán
Elkészítése:
Tészta készítése:
A tojásokat és a cukrot jó habosra kikeverjük, és hozzáadjuk a lisztet, az instant kávéport és a sütőport. Mindent alaposan átkeverünk, és előmelegített sütőben, egy 20 cm átmérőjű sütőpapírral bélelt tortaformában kb. 25 perc alatt megsütjük. Rácson hagyjuk kihűlni.
Töltelék készítése:
A töltelékhez a tejből, a cukorból és a pudingporból sűrű pudingot főzünk, majd hagyjuk langyosra hűlni. Hozzákeverjük a vajat és az érett banánt, majd alaposan átkeverjük. Hagyjuk hűlni.
Összeállítás:
A tortát kettévágjuk, és 1/3 rész tölteléket ráteszünk az alsó lapra. A piskótatallérokat kávéba mártjuk, és a krémre rakjuk. Befedjük újabb 1/3 rész krémmel, és rátesszük a felső tortalapot. Lekenjük krémmel, és karikára vágott banánnal díszítjük.
Máz készítése:
Gőz fölött felolvasztjuk az olajat és a tortabevonót, és alaposan átkeverjük. Még melegen a tortára öntjük.
A tortát hideg helyre tesszük min. 5 órára.
Tipp:
https://www.youtube.com/watch?v=GbXaiJEX4mc