Banános torta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Tészta:

  • 3 tojás
  • 100 g cukor
  • 120 g sima liszt
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 1 ek instant kávé

Töltelék:

  • 300 ml tej
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 50 g kristálycukor
  • 100 g vaj
  • 1 banán
  • piskótatallér
  • kávé (erős)

Díszítés:

  • 100 g tortabevonó
  • 3 ek olaj
  • banán

Elkészítése:

Tészta készítése:

A tojásokat és a cukrot jó habosra kikeverjük, és hozzáadjuk a lisztet, az instant kávéport és a sütőport. Mindent alaposan átkeverünk, és előmelegített sütőben, egy 20 cm átmérőjű sütőpapírral bélelt tortaformában kb. 25 perc alatt megsütjük. Rácson hagyjuk kihűlni.

Töltelék készítése:

A töltelékhez a tejből, a cukorból és a pudingporból sűrű pudingot főzünk, majd hagyjuk langyosra hűlni. Hozzákeverjük a vajat és az érett banánt, majd alaposan átkeverjük. Hagyjuk hűlni.

Összeállítás:

A tortát kettévágjuk, és 1/3 rész tölteléket ráteszünk az alsó lapra. A piskótatallérokat kávéba mártjuk, és a krémre rakjuk. Befedjük újabb 1/3 rész krémmel, és rátesszük a felső tortalapot. Lekenjük krémmel, és karikára vágott banánnal díszítjük.

Máz készítése:

Gőz fölött felolvasztjuk az olajat és a tortabevonót, és alaposan átkeverjük. Még melegen a tortára öntjük.

A tortát hideg helyre tesszük min. 5 órára.

Tipp:

https://www.youtube.com/watch?v=GbXaiJEX4mc