Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Aszalt szilvás torta recept

Aszalt szilvás torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg cukor
    • 10 dkg liszt
    • 2 dkg kakaópor
    • fél cs sütőpor
    • fél dl víz
    • fél dl olaj

    Krémhez:

    • 5 dl tej
    • 1 cs puncsos pudingpor
    • 3 ek cukor
    • 10 dkg aszalt szilva kisebb kockákra vágva
    • fél dl rum amiben a szilvát beáztatjuk
    • 5 dl habtejszín
    • 5 dkg porcukor

    Elkészítése:
    A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét 6 dkg cukorral kemény habbá verjük. A sárgákat alaposan összedolgozzuk a vízzel, 4 dkg cukorral és az olajjal. A sárgákat óvatosan a habhoz keverjük, széles mozdulatokkal, majd a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet is. Nem baj, ha nem teljesen homogén a massza. A masszát egy kikent és liszttel megszórt 22 cm-es tortaformába simítjuk. 180 fokon tűpróbáig sütjük, majd rácson hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt három egyenlő részre vágjuk.
    A krémhez a pudingport a cukorral felfőzzük a tejben, majd kihűtjük. A habtejszínt habbá verjük, ha szükséges adjunk hozzá porcukrot. Amikor ez megvan, akkor az alsó lapot visszatesszük a formába, megkenjük a puginggal és habtejszínnel is, megszórjuk aszalt szilvával. Erre a másik lap kerül, majd puding, habtejszín és szilva, majd befedjük a maradék lappal. Amíg megdermed betesszük a hűtőbe. Ízlés szerint díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá