Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Angol puncs torta recept

Angol puncs torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
16 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók 22 cm-es torta formához:

    Tészta:

    • 500 g liszt
    • 100 g porcukor
    • 150 g margarin
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 mk sütőpor
    • 1 mk szódapor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 2 dl tejföl
    • csipet só

    Krém:

    • 7,5 dl tej
    • 3 cs puncs pudingpor (főzős)
    • 200 g margarin
    • 150 g porcukor

    Tetejére:

    • Fondant
    • némi ételfesték
    • cukorgyöngyök

    Szülinapomra készült ez a finom puncs torta, ami eredetileg egy krémes sütemény receptje ( Angol puncs szelet) alapján dolgoztam fel, csak torta formájában elkészítve. maga a sütemény is nagy siker volt itthon,
    így nem bíztam a véletlenre az ízhatást. ;)

     

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóiból nagyon jól formázható alapanyagot kapunk, amit 6 egyenlő részre vágva, lisztezett felületen 22 cm átmérőjű körökre nyújtjuk. Előmelegített 180 fokos sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben egyenként kb 8-10 perc alatt, világos barnára sütjük, majd rácsra téve hűlni hagyjuk.

    A krémhez a tejből és a pudingporból csomómentes sűrű krémet főzünk, aminek közvetlenül a felszínét nejlonnal lefedjük, hogy ne képződjön rajta „bőrős” réteg. Amikor a puding kihűlt, a margarint és porcukrot keverő gép segítségével kihabosítjuk, majd a puncsos masszát kis adagokban hozzá keverve  tovább habosítjuk.

    A lapokat egyenként egy papírból kivágott körsablon segítségével, éles késsel szépen egyformára “szabjuk”. Krémmel megtöltjük és a torta tetejére súlyt helyezve, hűtőben több órát “nehezék”alatt pihentetjük(nálam az egész éjszakát hűvösön töltötte) Kevéske krémet tegyünk félre, hogy a tortát vékonyan kívülről is be tudjuk vonni préselés után, hiszen a cukormasszánk (fondant) így fog szépen megtapadni a felületén :)

    A fondantot az alábbi recept szerint készítjük el: https://receptneked.hu/torta-receptek/fondant/

    Torta bevonása előtt szobahőn tároljuk. Majd jól átgyúrva, színezve kedvünk szerint vonjuk be vele tortánkat, majd cukorgyöngyökkel díszítjük.
    Kellemes időtöltést kívánok az alkotáshoz :)))

    Tipp:

    Tipp.:

    Hűtőbe téve, több napig is eláll gond nélkül!
    Ajánlom nektek is szeretettel az elkészítését!



    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá