Angol puncs torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
16 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók 22 cm-es torta formához:

Tészta:

  • 500 g liszt
  • 100 g porcukor
  • 150 g margarin
  • 1 db tojás
  • 1 mk sütőpor
  • 1 mk szódapor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 2 dl tejföl
  • csipet só

Krém:

  • 7,5 dl tej
  • 3 cs puncs pudingpor (főzős)
  • 200 g margarin
  • 150 g porcukor

Tetejére:

  • Fondant
  • némi ételfesték
  • cukorgyöngyök

Szülinapomra készült ez a finom puncs torta, ami eredetileg egy krémes sütemény receptje ( Angol puncs szelet) alapján dolgoztam fel, csak torta formájában elkészítve. maga a sütemény is nagy siker volt itthon,
így nem bíztam a véletlenre az ízhatást. ;)

 

Elkészítése:

A tészta hozzávalóiból nagyon jól formázható alapanyagot kapunk, amit 6 egyenlő részre vágva, lisztezett felületen 22 cm átmérőjű körökre nyújtjuk. Előmelegített 180 fokos sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben egyenként kb 8-10 perc alatt, világos barnára sütjük, majd rácsra téve hűlni hagyjuk.

A krémhez a tejből és a pudingporból csomómentes sűrű krémet főzünk, aminek közvetlenül a felszínét nejlonnal lefedjük, hogy ne képződjön rajta „bőrős” réteg. Amikor a puding kihűlt, a margarint és porcukrot keverő gép segítségével kihabosítjuk, majd a puncsos masszát kis adagokban hozzá keverve  tovább habosítjuk.

A lapokat egyenként egy papírból kivágott körsablon segítségével, éles késsel szépen egyformára “szabjuk”. Krémmel megtöltjük és a torta tetejére súlyt helyezve, hűtőben több órát “nehezék”alatt pihentetjük(nálam az egész éjszakát hűvösön töltötte) Kevéske krémet tegyünk félre, hogy a tortát vékonyan kívülről is be tudjuk vonni préselés után, hiszen a cukormasszánk (fondant) így fog szépen megtapadni a felületén :)

A fondantot az alábbi recept szerint készítjük el: https://receptneked.hu/torta-receptek/fondant/

Torta bevonása előtt szobahőn tároljuk. Majd jól átgyúrva, színezve kedvünk szerint vonjuk be vele tortánkat, majd cukorgyöngyökkel díszítjük.
Kellemes időtöltést kívánok az alkotáshoz :)))

Tipp:

Tipp.:

Hűtőbe téve, több napig is eláll gond nélkül!
Ajánlom nektek is szeretettel az elkészítését!