Hozzávalók 22 cm-es torta formához:
Tészta:
Krém:
Tetejére:
Szülinapomra készült ez a finom puncs torta, ami eredetileg egy krémes sütemény receptje ( Angol puncs szelet) alapján dolgoztam fel, csak torta formájában elkészítve. maga a sütemény is nagy siker volt itthon,
így nem bíztam a véletlenre az ízhatást. ;)
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból nagyon jól formázható alapanyagot kapunk, amit 6 egyenlő részre vágva, lisztezett felületen 22 cm átmérőjű körökre nyújtjuk. Előmelegített 180 fokos sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben egyenként kb 8-10 perc alatt, világos barnára sütjük, majd rácsra téve hűlni hagyjuk.
A krémhez a tejből és a pudingporból csomómentes sűrű krémet főzünk, aminek közvetlenül a felszínét nejlonnal lefedjük, hogy ne képződjön rajta „bőrős” réteg. Amikor a puding kihűlt, a margarint és porcukrot keverő gép segítségével kihabosítjuk, majd a puncsos masszát kis adagokban hozzá keverve tovább habosítjuk.
A lapokat egyenként egy papírból kivágott körsablon segítségével, éles késsel szépen egyformára “szabjuk”. Krémmel megtöltjük és a torta tetejére súlyt helyezve, hűtőben több órát “nehezék”alatt pihentetjük(nálam az egész éjszakát hűvösön töltötte) Kevéske krémet tegyünk félre, hogy a tortát vékonyan kívülről is be tudjuk vonni préselés után, hiszen a cukormasszánk (fondant) így fog szépen megtapadni a felületén :)
A fondantot az alábbi recept szerint készítjük el: https://receptneked.hu/torta-receptek/fondant/
Torta bevonása előtt szobahőn tároljuk. Majd jól átgyúrva, színezve kedvünk szerint vonjuk be vele tortánkat, majd cukorgyöngyökkel díszítjük.
Kellemes időtöltést kívánok az alkotáshoz :)))
Tipp.:
Hűtőbe téve, több napig is eláll gond nélkül!
Ajánlom nektek is szeretettel az elkészítését!