Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ananászos gyümölcstorta recept

Ananászos gyümölcstorta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 evőkanál víz
    • 6 evőkanál cukor
    • 6 evőkanál liszt
    • 1 kk sütőpor
    • 1 csomag vanília pudingpor
    • 1/2 liter tej
    • 2 evőkanál cukor
    • 1 ananász konzerv
    • 1 dl víz
    • 2 kk zselatin

    Elkészítése:

    A tojást a cukorral habosra keverem, majd hozzáadom a lisztet és az vizet, végül a sütőport és jól kikeverem.

    Kivajazott gyümölcstorta formában előmelegített sütőben kb. 20 percig sütöm,  de a közepét megszúrom fogpiszkálóval és ha nem ragad rá a tészta kész.

    Kiborítom egy tálcára. Hűlni hagyom és elkészítem a pudingot.

    A pudingport a cukorral összekeverem és hozzáöntöm a tejet, csomómentesre keverem és folyamatos keverés mellett közepes fokozaton, tűzhelyen készre főzöm.

    Ráöntöm a piskótalapra és a tetejére rárakom az ananászt. Átlátszó zselatint főzök a tetejére 2 kiskanál zselatint 1 dl vízzel összekeverem és felforralom folyamatos kevergetés mellett.

    Picit hűlni hagyom, de még melegen ráöntöm a tortára, mert ahogy hűl gyorsan megköt. Jó étvágyat hozzá!

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá