Ananászos gyümölcstorta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • 4 evőkanál víz
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál liszt
  • 1 kk sütőpor
  • 1 csomag vanília pudingpor
  • 1/2 liter tej
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 ananász konzerv
  • 1 dl víz
  • 2 kk zselatin

Elkészítése:

A tojást a cukorral habosra keverem, majd hozzáadom a lisztet és az vizet, végül a sütőport és jól kikeverem.

Kivajazott gyümölcstorta formában előmelegített sütőben kb. 20 percig sütöm,  de a közepét megszúrom fogpiszkálóval és ha nem ragad rá a tészta kész.

Kiborítom egy tálcára. Hűlni hagyom és elkészítem a pudingot.

A pudingport a cukorral összekeverem és hozzáöntöm a tejet, csomómentesre keverem és folyamatos keverés mellett közepes fokozaton, tűzhelyen készre főzöm.

Ráöntöm a piskótalapra és a tetejére rárakom az ananászt. Átlátszó zselatint főzök a tetejére 2 kiskanál zselatint 1 dl vízzel összekeverem és felforralom folyamatos kevergetés mellett.

Picit hűlni hagyom, de még melegen ráöntöm a tortára, mert ahogy hűl gyorsan megköt. Jó étvágyat hozzá!