Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ananászkrémes torta recept

Ananászkrémes torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 ek kristálycukor
    • 12 ek liszt
    • 6 ek víz
    • 1 csomag sütőpor

    A krémhez:

    • 2 dl tej
    • 2 dl ananászlé
    • 1 vanília ízű pudingpor
    • 4 ek cukor
    • 5 dl habtejszín
    • 1 doboz darabolt ananász konzerv
    • 1 egész citrom leve és reszelt héja

    Elkészítése:

    6 tojásfehérjét 10 evőkanál kristálycukorral kemény habbá verünk. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a 6 evőkanál vizet. Jól összekeverjük, végül egy fakanállal lazán belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet is.

    26 cm-es kapcsos tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, az oldalát vajjal kenjük ki. A tésztát beleöntjük, és 180 fokon tűpróbáig sütjük. (kb. 35 perc )

    A krém készítése:

    A pudingport a cukorral, tejjel, ananászlével elkészítjük, majd kihűtjük. A kihűlt piskótának levágjuk a tetejét, a közepét pedig kivájjuk óvatosan. A kivájt részt belemorzsoljuk a pudingba, hozzáadjuk a citrom héját és levét.
    Az ananászt összevagdossuk apróra /díszíteni félreteszünk belőle/. Belekeverjük ezt is a pudingba.

    Összeállítás:

    A felvert tejszínhab egy részével kikenjük a piskóta belsejét, majd beletöltjük az ananászos, citromos pudingot. Rátesszük a tetejét, tejszínhabbal bevonjuk és díszítjük.

    Csokidarabkával és pörkölt mandulaforgáccsal díszíthetjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá