Ananászkrémes torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Tészta:

  • 6 tojás
  • 10 ek kristálycukor
  • 12 ek liszt
  • 6 ek víz
  • 1 csomag sütőpor

A krémhez:

  • 2 dl tej
  • 2 dl ananászlé
  • 1 vanília ízű pudingpor
  • 4 ek cukor
  • 5 dl habtejszín
  • 1 doboz darabolt ananász konzerv
  • 1 egész citrom leve és reszelt héja

Elkészítése:

6 tojásfehérjét 10 evőkanál kristálycukorral kemény habbá verünk. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a 6 evőkanál vizet. Jól összekeverjük, végül egy fakanállal lazán belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet is.

26 cm-es kapcsos tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, az oldalát vajjal kenjük ki. A tésztát beleöntjük, és 180 fokon tűpróbáig sütjük. (kb. 35 perc )

A krém készítése:

A pudingport a cukorral, tejjel, ananászlével elkészítjük, majd kihűtjük. A kihűlt piskótának levágjuk a tetejét, a közepét pedig kivájjuk óvatosan. A kivájt részt belemorzsoljuk a pudingba, hozzáadjuk a citrom héját és levét.
Az ananászt összevagdossuk apróra /díszíteni félreteszünk belőle/. Belekeverjük ezt is a pudingba.

Összeállítás:

A felvert tejszínhab egy részével kikenjük a piskóta belsejét, majd beletöltjük az ananászos, citromos pudingot. Rátesszük a tetejét, tejszínhabbal bevonjuk és díszítjük.

Csokidarabkával és pörkölt mandulaforgáccsal díszíthetjük.