Hozzávalók:
Tészta:
A krémhez:
Elkészítése:
6 tojásfehérjét 10 evőkanál kristálycukorral kemény habbá verünk. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a 6 evőkanál vizet. Jól összekeverjük, végül egy fakanállal lazán belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet is.
26 cm-es kapcsos tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, az oldalát vajjal kenjük ki. A tésztát beleöntjük, és 180 fokon tűpróbáig sütjük. (kb. 35 perc )
A pudingport a cukorral, tejjel, ananászlével elkészítjük, majd kihűtjük. A kihűlt piskótának levágjuk a tetejét, a közepét pedig kivájjuk óvatosan. A kivájt részt belemorzsoljuk a pudingba, hozzáadjuk a citrom héját és levét.
Az ananászt összevagdossuk apróra /díszíteni félreteszünk belőle/. Belekeverjük ezt is a pudingba.
A felvert tejszínhab egy részével kikenjük a piskóta belsejét, majd beletöltjük az ananászos, citromos pudingot. Rátesszük a tetejét, tejszínhabbal bevonjuk és díszítjük.
Csokidarabkával és pörkölt mandulaforgáccsal díszíthetjük.