Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almatorta vaníliás pudinggal recept

Almatorta vaníliás pudinggal
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 20 dkg liszt
    • 10 dkg cukor
    • 1/2 cs sütőpor
    • 10 dkg vaj
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Tetejére:

    • 70 dkg alma
    • 20 dkg magozott meggy
    • fahéj
    • 1 cs vaníliás cukor
    • reszelt citromhéj
    • 1 cs vaníliás pudingpor
    • 5 dl tej
    • 10 dkg cukor

    Elkészítése:
    A lisztet összedolgozzuk a cukorral, csipet sóval, sütőporral, puha vajjal és a tojással. Kivajazzuk a tortaformát, és a tésztát belenyomkodjuk úgy, hogy 2-3 cm magas pereme legyen. Az almát meghámozzuk, vékony szeletekre szeleteljük. A magozott meggyet lecsepegtetjük. Az almát és a meggyet a tésztára fektetjük, megszórjuk a fahéjjal és vaníliás cukorral. Előmelegített sütőben megsütjük. A vaníliás pudingot felfőzzük az 5 dl tejjel és a cukorral. Még melegen a tortára öntjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá