Almatorta vaníliás pudinggal

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Almatorta vaníliás pudinggal

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 1/2 cs sütőpor
  • 10 dkg vaj
  • 1 tojás

Tetejére:

  • 70 dkg alma
  • 20 dkg magozott meggy
  • fahéj
  • 1 cs vaníliás cukor
  • reszelt citromhéj
  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • 5 dl tej
  • 10 dkg cukor

Elkészítése:
A lisztet összedolgozzuk a cukorral, csipet sóval, sütőporral, puha vajjal és a tojással. Kivajazzuk a tortaformát, és a tésztát belenyomkodjuk úgy, hogy 2-3 cm magas pereme legyen. Az almát meghámozzuk, vékony szeletekre szeleteljük. A magozott meggyet lecsepegtetjük. Az almát és a meggyet a tésztára fektetjük, megszórjuk a fahéjjal és vaníliás cukorral. Előmelegített sütőben megsütjük. A vaníliás pudingot felfőzzük az 5 dl tejjel és a cukorral. Még melegen a tortára öntjük.